پخش کننده عمده لوازم یدکی خودرو برند امکو

آشنایی با انواع پمپ بنزین خودرو

Types-of-car-gas-pumps

مانند دیگر قطعات خودرو، پمپ بنزین هم بخش مهمی از هر وسیله نقلیه است. چون به انتقال بنزین تحت فشار از باک بنزین به کاربراتور کمک می کند. نبود این قطعه باعث میشود تا موتور وسیله نقلیه شما قادر به دریافت بنزین کافی برای تولید احتراق کامل و عملکرد روان نباشد. در این پست که توسط محتوانویسان آریا گستر تهیه شده است در مورد نقش پمپ سوخت، اصول اولیه و چگونگی تأثیرگذاری آن بر خودرو بحث خواهیم کرد. امیدواریم مفید واقع شود.

عملکرد و وظیفه پمپ بنزین در وسایل نقلیه

پمپ سوخت وظیفه رساندن بنزین تحت فشار از باک بنزین به کاربراتور را در خودرو بر عهده دارد تا بتوان آن را قبل از ورود به محفظه احتراق با هوا مخلوط کرد. اینگونه که پمپ باید بتواند فشار کافی را وارد کند تا بنزین کافی وارد کاربراتور شود.

برای مشاهده باقی محصولات آریاگستر کلیک کنید: پمپ بنزین امکو

عملکرد و وظیفه پمپ بنزین در وسایل نقلیه سایت آریاگستر
عملکرد و وظیفه پمپ بنزین در وسایل نقلیه

و احتراق کامل در هر سیلندر موتور وسیله نقلیه شما انجام شود. پمپ بنزین معمولاً از سه جزء اصلی موتور الکتریکی، یک شیر چک و یک دیافراگم تشکیل شده است.

پمپ بنزین کجا تعبیه می شود؟

محل پمپ بنزین بستگی به مدل خودرو دارد. در مدل های کلاسیک با موتور طولی، این مکانیسم را می توان در نزدیکی میل لنگ تعبیه کرد. در مدل های دارای موتور عرضی مجهز به پمپ مکانیکی در ناحیه میل بادامک نصب می شود. در مورد گزینه های الکتریکی که در خودروهای تزریقی استفاده می شود، طراحی آنها پیچیده تر از نمونه های مکانیکی است. به همین دلیل مهندسان اکثر خودروسازان، این مکانیسم را مستقیماً در باک سوخت قرار می دهند.

انواع پمپ بنزین که در خودروها تعبیه می شود

۱- پمپ بنزین مکانیکی

این دسته از پمپ ها در موتورهای کاربراتوری استفاده میشوند و در نزدیکی موتور تعبیه می گردند. اساساً از نوع پمپ های سوخت کم فشار هستند که گاهی اوقات برای فشار بالا نیز استفاده می شوند. کار اصلی آنها انتقال سوخت از مخزن به کاسه سوخت موتور جرقه زنی است. پمپ سوخت مکانیکی از دو نوع پمپ ۱- پمپ بنزین دیافراگمی و ۲- پمپ بنزین پیستونی تشکیل شده است.

۲- پمپ بنزین الکتریکی

این نوع پمپ ها عموماً در سیستم تزریق سوخت مورد استفاده قرار می گیرند و جزء ضروری وسایل نقلیه موتوری مدرن هستند. فشار بالایی را برای خروج سوخت از پمپ ایجاد می کنند. این فشار زیاد ممکن است باعث مشتعل شدن سوخت در داخل خود پمپ شود و علت انفجار باشد. بنابراین، برای اهداف ایمنی، پمپ سوخت الکتریکی دور از موتور نگه داشته می شود و به طور خاص، باید در داخل باک سوخت نگه داشته شود. پمپ بنزین مکانیکی قدیمی

پمپ بنزین مکانیکی

زمانیکه جریان کارکرد پمپ بنزین از باتری خودرو تامین می شود، یک واحد کنترل الکترونیکیECU نیز در آنجا موجود است که فشار خروجی و حجم سوخت را به درستی کنترل می کند و علاوه بر این، سوخت ورودی از باک را نیز اندازه گیری می کند. ECU به خودرو کمک می کند تا در مصرف سوخت صرفه جویی شود و از این رو مسافت پیموده شده قدرت بهتری را ارائه می دهد.

عمر مفید پمپ سوخت خودروها چقدر است؟

معمولا عمر مفید پمپ سوخت به طراحی و موادی که در ساخت آن استفاده میشود، بستگی دارد. بسته به مدل دستگاه، پمپ بنزین در فاصله ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار کیلومتری خودرو بدون وقفه کار می کند. اما چندین دلیل بالقوه برای خرابی پمپ بنزین وجود دارد که عمر مفید آن را کم می کند. عبارتند از:

  1. فرسودگی و پارگی: با گذشت زمان، اجزای مکانیکی پمپ سوخت ممکن است فرسوده شوند و کارایی کمتری داشته باشند و منجر به خرابی شوند. پمپ های سوخت الکتریکی نیز می توانند به دلیل استفاده مداوم و گرمای تولید شده توسط موتور فرسوده شوند.
  2. مشکلات الکتریکی: اتصال الکتریکی معیوب، سوختن فیوز یا مشکل در سیم کشی می تواند باعث از کار افتادن پمپ بنزین شود. باتری خراب یا ضعیف نیز می تواند باعث از کار افتادن پمپ بنزین شود.
عمر مفید پمپ سوخت خودروها چقدر است
عمر مفید پمپ سوخت خودروها چقدر است
  1. آلودگی: اگر مخزن سوخت یا خطوط سوخت با کثیفی، زباله یا زنگ زدگی مسدود شود، می تواند جریان سوخت به پمپ را مختل کند و باعث از کار افتادن آن شود.
  2. گرمای بیش از حد: اگر پمپ بنزین به دلیل خنک نشدن یا گرفتگی فیلتر سوخت بیش از حد گرم شود، می تواند باعث از کار افتادن آن شود.
  3. تمام شدن سوخت: تمام شدن سوخت یا پایین بودن سطح سوخت در باک می تواند باعث داغ شدن بیش از حد پمپ بنزین و از کار افتادن آن شود.
  4. خرابی مکانیکی: مشکل در اجزای مکانیکی پمپ بنزین می تواند باعث خرابی آن شود. این می تواند ناشی از عدم روغن کاری، شکستن فنر یا دیافراگم، یا گرفتگی یا مسدود شدن فیلتر بنزین باشد.

مطالعه مقاله تنظیمات کولر خودرو و نکاتی که باید رعایت شود از سایت آریاگستر.

بنابراین بررسی های منظم و تعمیر به موقع پمپ سوخت می تواند به افزایش عمر آن کمک کند. پس مشکلات را قبل از ایجاد خرابی زود تشخیص دهید تا پمپ بنزین شما بهترین عملکرد را داشته باشد.

مقالات مرتبط

سایر مطالب در قسمت مقالات آریاگستر را مطاله کنید:

بعدی