blog

بررسی انواع تایر خودرو

بررسی انواع تایر خودرو در این مطلب

اطمینان از داشتن لاستیک های مناسب روی وسیله نقلیه خود به معنای تفاوت در مسافت پیموده شده بهتر، بنزین، عملکرد بهتر، هندلینگ بهتر و به دست آوردن ارزش پول از لاستیک های خود است. در حالی که ده ها نوع مختلف لاستیک موجود است، و شما می خواهید لاستیک هایی متناسب با خودرویتان و شرایط آب و هوایی و حتی نوع رانندگی ای که به طور روزانه انجام می دهید، انتخاب کنید. اما شاید انتخاب سخت باشد!!! نگران نباشید زیرا در این راهنما می خواهیم به معرفی انواع لاستیک ماشین بپردازیم و برای اینکه مطمئن شوید چه مجموعه لاستیکی مناسب خودروی شماست، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

آشنایی با انواع مختلف لاستیک

انواع مختلفی از لاستیک ها با دسته بندی های مختلف وجود دارد که ممکن است کمی انتخاب را دشوار کند. اما توجه به این نکته ضروری است: نوع لاستیک مورد نیاز شما به نوع وسیله نقلیه شما و همچنین شرایط معمول رانندگی شما بستگی دارد. پس بیایید نگاهی بیشتر به انواع تایرهایی که ممکن است به آنها نیاز داشته باشید، بیاندازیم. چرا که دانستن انواع لاستیک ‌هایی که به سبک رانندگی شما کمک می‌کند، اولین قدم مناسب برای شروع است.

مشاهده محصولات آریاگستر: لیست قیمت محصولات امکو

1- انواع لاستیک بر اساس نوع ساختار و تولید

تایرهای بایاس: تولید این نوع تایر با تکنولوژی قدیمی همراه است و به همین دلیل در تولید آن از الیاف و رشته های نخی استفاده میشود. در این دسته از تایرها امتداد نخ های لایه با خط مرکزی تایر مورب می‌سازد. قرارگیری لایه ها روی یکدیگر به صورت ضربدری است. جنس نخ لایه ها از نایلون بوده و در بدنه تایر، به جز در ناحیه طوقه ها، از سیم فولادی استفاده نمی ‌شود .

آشنایی با انواع مختلف لاستیک

آشنایی با انواع لاستیک

تایرهای رادیال: در تولید این تایرها برخلاف تایرهای بایاس از رشته های سیمی استفاده می شود. به همین دلیل از استحکام خوبی برخوردار بوده و تحمل سرعت بالاتری نسبت به تایرهای بایاس را دارند. همچنین طول عمر بیشتری نیز نسبت به لاستیک های بایاس دارند.

2- انواع لاستیک بر اساس اندازه

  • لاستیک پهن

لاستیک پهن لاستیکی است که پهنای آن نسبت به لاستیک فابریک (لاستیکی که از ابتدا توسط کارخانه روی خودرو قرار گرفته است) بیشتر است. به کارگیری این نوع لاستیک ها نیازمند استفاده از رینگ های پهن نیز است.

  • لاستیک اسپورت

لاستیک اسپرت هم به لاستیکی گفته می ‌شود که قطر رینگ آن بزرگتر از رینگ فابریک است. در نتیجه، برای اینکه قطر بیرونی لاستیک تغییر نکند، فاق آن باید کوتاه ‌تر باشد. در اغلب موارد، پهنای لاستیک‌ های اسپرت هم بیشتر از لاستیک فابریک است.

3- دسته بندی لاستیک ها بر اساس کاربردهای فصلی

  • لاستیک های تمام فصل

شما می توانید یک مجموعه تایر تمام فصل تهیه کنید که راحتی را به حداکثر برساند. لاستیک های تمام فصل شرایط رانندگی نرمی را ایجاد می کنند و کشش خوبی برای تمام فصول دارند، به همین دلیل این نام را به خود اختصاص داده اند.

از مزایای تایرهای تمام فصل می توان به الگوهای آج اشاره کرد که امکان سواری نسبتاً آرام، آج های مقاوم در برابر سایش، مصرف سوخت خوب و مقرون به صرفه بودن را فراهم می کند. افرادی که با اتومبیل های جمع و جور یا ساب کامپکت در جایی که فصل زمستان ملایمی دارد، رانندگی می کنند، ممکن است لاستیک های تمام فصل را به عنوان لاستیک «در تمام طول سال» برای وسایل نقلیه خود در نظر بگیرند.

مشاهده محصولات آریاگستر: قیمت فن پراید

  • لاستیک های تابستانی

تایرهای تابستانی نیز برای عملکرد در شرایط مرطوب و خشک طراحی شده اند. آنها برای کشش تمام فصول ساخته نمی شوند. بلکه برای آب و هوای گرم سازگار هستند و در شرایط مرطوب یا خشک، چسبندگی و جابجایی حساس را فراهم می کنند. محدوده دمایی تایرهای تابستانی ایمن بالای 45 درجه فارنهایت است، لاستیک‌های تابستانی معمولاً دارای تکه ‌های تماسی جامد، شیارهایی با محیط کافی برای مقاومت در برابر آب ‌گردن و بدون پارگی هستند. آنها در طول دوره های گرم یا برای تمام سال در مناطقی که زمستان واقعی یافت نمی شوند، استفاده می شوند.

  • لاستیک های زمستانی

لاستیک‌ های زمستانی که گاهی تایرهای «برفی» نیز نامیده می‌شوند، ساخته می ‌شوند تا در دمای سرد و شرایط برفی/ یخبندان در اوج بازدهی کار کنند. لاستیک های زمستانی هرگز نباید در تابستان روی وسایل نقلیه باقی بمانند. آنها در هنگام راندن روی سنگفرش داغ به سرعت فرسوده می شوند و خطر لغزش را افزایش می دهند.

انواع لاستیک بر اساس نوع ساختار و تولید

انواع لاستیک

این لاستیک ها به صورت لاستیک های میخ دار، بدون میخ و لاستیک های درجه یک در دسترس هستند. وسایل نقلیه ای که مکررا در برف و یخ سنگین رانندگی می کنند باید با لاستیک های میخ دار مجهز شوند تا لغزش را به میزان قابل توجهی کاهش دهند و در عین حال کشش را افزایش دهند.

انواع دیگر لاستیک ها شامل:

لاستیک های مسابقه ای:

همانطور که از نامشان پیداست، تایرهای مسابقه ای برای اتومبیل های مسابقه ای و سایر وسایل نقلیه مشابه و پرسرعت در نظر گرفته می شود. هرگز لاستیک های مسابقه ای را روی خودرو یا کامیون نباید قرار داد. لاستیک‌ های مسابقه علاوه بر غیرقانونی بودن استفاده در خیابان‌ ها و بزرگراه‌ ها، آج کمی دارند و خطر لیزخوردن و سرخوردن در جاده ‌های آسفالت‌ شده را به ‌طور چشمگیری افزایش می‌ دهند.

لاستیک زاپاس/ یدک:

لاستیک‌ های موقت یا «یدک» برای رساندن راننده به نزدیک ‌ترین مکانیک یا خانه‌ اش، هر کدام که نزدیک ‌تر است، طراحی شده‌ است. لاستیک های زاپاس لاستیک های معمولی نیستند و نباید به عنوان جایگزین دائمی تایرهای آسیب دیده استفاده شوند. هنگام رانندگی با لاستیک زاپاس، بهتر است با سرعت کمتری رانندگی کرده و در صورت امکان از بزرگراه ها اجتناب کنید.

کلام آخر

سعی کردیم تعدادی از لاستیک های مختلف جاده ای را به شما همراهان گرامی معرفی کنیم تا هنگام خرید و انتخاب لاستیک دچار سردرگمی نشوید، اما همچنان اگر سوالی دارید یا اطلاعات خاصی در مورد لاستیک خاص دیگر در اختیار دارید، می‌توانید در قسمت نظرات با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *