blog

بررسی کلی و جزئی واردات خودرو به کشور

بررسی کلی و جزئی واردات خودرو به کشور

بعد از صنعت نفت در ایران، بزرگ ترین صنعت، صنعت خودروسازی است. به طوری که در سال 2009 ایران توانست هجدهمین خودروساز جهان و بزرگترین خودروساز خاورمیانه شود. همچنین ایران توانست از لحاظ سرعت رشد صنعت خودرو مقام پنجم جهان را پس از چین، تایوان، رومانی و هند کسب کند.

در سال 2001، 13 شرکت دولتی و خصوصی در ایران وجود داشت که در میان آن‌ها ایران خودرو و سایپا صاحب 94٪ از کل تولیدات بومی بودند. شرکت ایران خودرو در سال 2001 با تولید پیکان (که بعدها در سال 2005، سمند جایگزین آن شد) 61٪ بازار و سایپا در همان سال 33٪ بازار خودروی ایران را به خودشان اختصاص داده بودند، تولیدات خودرو در ایران شامل چند گونه خودروی مختلف از جمله خودروهای مسافری، چهار چرخ محرک، ون، کامیون‌ها، اتوبوس‌ ها، مینی ‌بوس ‌ها و وانت ‌ها می شود.

بررسی وضعیت تولید خودرو در ایران

خودرو سازی ایران بر خلاف شرکت‌ های جهانی تولید خودرو که ملاک قیمت گذاری برای آنها کیفیت و امکانات خودرو است، در ایران فقط سود و صرفه اقتصادی برای تولیدکنندگان ملاک است. دلیل این اساس نانوشته خودروسازی ایران حمایت دولتی و بازار غیر رقابتی و تک قطبی بودن ایران است.

مشاهده محصولات آریاگستر: لوازم یدکی امکو

آیا ممکن است ایران واردات خودرو را از سرگیرد؟

واردات خودرو را به کشور

معضل دیگر در ایران، کیفیت در خودروسازی است که هیچ یک از خودروهای ایرانی کیفیت و گارانتی تضمین شده را ندارند. دلیل آن نیز افزایش قیمت دلار و در پی آن سایر اجناس بود که منجر به حذف برخی امکانات خودروها برای شرکت ‌های سایپا و ایران خودرو شد و ناچاراً به صورت «آپشن» برای خریدار قرار دادند.

در پی این موضوعات، ایمنی خودرو نیز اهمیت داشت که خودروهای تولید ایران از لحاظ ایمنی در وضعیت نامطلوب و غیر استانداردی قرار دارند و این موضوع آمار تلفات جاده‌ای ایران را بسیار بالا برد. در تصادفات هم با توجه به درصد تولیدات و درصد تصادفات پر حادثه ترین خودروها به تریتیب از بیشتر به کمتر خانواده پژو، سمند، تیبا و پراید هستند.

آیا ممکن است ایران واردات خودرو را از سرگیرد؟

در دو سال گذشته واردات خودرو در ایران ممنوع بوده است و شرکت‌ های خودروسازی ایرانی توانستند این فرصت را به دست آورند تا بازار داخلی را به طور کامل در انحصار خود درآورند. با این حال اتفاقاتی مثل اختصاص دادن سهمی برای واردات خودرو در بودجه پیشنهادی جدید دولت ممکن است احتمال از سرگیری واردات خودرو در سال جدید 1401 را افزایش دهد.

در بحث آزادسازی واردات خودرو، رفت ‌و آمدهای مکرر میان مجلس و شورای نگهبان بسیار ماجراها داشت؛ چند بار تغییراتی در نحوه اجرای واردات خودرو ایجاد شد اما در نهایت با تاکید وزیر صمت، آزاد و از اردیبهشت ماه 1401 از سر گرفته خواهد شد، به گزارش ایسنا، اگرچه برخی اظهار نظرها در سال 1399، واردات خودرو در سال 1400 را قوت می‌بخشید و برخی احتمال می‌دادند که در سال 1400 واردات خودرو آزاد و از سر گرفته شود، اما این امر به عمر سال 1400 قد نداد و به سال 1401 موکول شد.

مشاهده محصولات آریاگستر: قیمت واتر پمپ پژو

شنیده ها حاکی از آزادسازی واردات خودرو از خردادماه 1401 است. وارداتی که از سال 97 ممنوع بوده و حالا در چهارمین سالگرد آن، احتمال دارد لغو شود. علی جدی- نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این باره گفته است که تاریخ انقضای ممنوعیت واردات خودرو، خرداد 1401 به پایان می‌رسد، با اشاره به صحبت ‌های علی جدی- اگر شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه بر ممنوعیت واردات خودرو اصرار نداشته باشد، در خرداد ماه 1401 همراه با فرارسیدن تاریخ انقضای این مصوبه، واردات آزاد می‌شود.

واردات خودرو چه شرایطی دارد؟

واردات خودرو چه شرایطی دارد؟

واردات خودرو چه شرایطی دارد؟

واردات خودرو همانند تعیین تعرفه گمرکی نیاز به اعلام شرایط از سوی گمرک جمهوری اسلامی دارد که برخی از شرایط آن ثابت و برخی از آن ‌ها هر ساله متغیر است، این درحالی است که آخرین شرایط واردات خودرو در سایت ثبتارش (ثبت سفارش کالا) از سال 97 بسته است و امکان ثبت خودرو برای ورود، همانند سابق فراهم نیست. پیشتر واردات خودرو به دو روش 1- ارگانی، سازمانی، سفارشی و …2- کارت بازرگانی شخص یا اشخاص انجام میگرفت. و معمولا خوردوهای وارداتی شامل خوردوهای بنزینی و گازوئیلی (دیزلی) میشد.

مشاهده محصولات آریاگستر: قیمت استارت پژو 405

در نهایت

با وجود چنین اظهاراتی، آزادسازی خودرو در سال جدید به طور دقیق مشخص نیست. از تصمیمات دولت نیز در مورد مقررات جدید هم خبری نیست و واردکنندگان هنوز نمی دانند که می توانند درخواستی برای واردات خودرو داشته باشند یا نه؟ زیرا سرنوشت برجام هنوز مشخص نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *