همانطور که همه ما میدانیم، موتور خودرو متشکل از اجزا و قطعات مختلفی است که همگی در کنار هم برای راه اندازی ماشین کار میکنند. حال برای جلوگیری از فرسودگی زودهنگام این قطعات از مادهای به نام روغن موتور استفاده میشود. یعنی باید قطعات موتور خودرو را هر چند وقت که نیاز باشد، روغن کاری کرد چرا که رسالت مهم روغن موتور، جلوگیری از فرسایش موتور خودرو و قطعات آن است. در ادامه به دانستنیهای لازم در مورد این ماده ضروری میپردازیم. همراهی شما باعث خوشحالی ما است.
دانستنیهای لازم در مورد روغن موتور
روغن موتور چیست؟
روغن موتور مادهای است متشکل از مواد نفتی ترکیب شده با مواد ضد جوش، ضد زنگ، مواد تمیز کننده و موادی که از فرسایش قطعات جلوگیری میکند. وظیفه مهم این ماده کمک کردن به اجزای فلزی و متحرک موتور خودرو است تا عملکرد بهتری را ارائه دهند. همچنین کار شستشوی قطعات موتور و خنک سازی آنها را هم برعهده دارد و با این کار از ساییدگی و آسیبهای ناشی از گرمای زیاد و اصطکاک قطعات جلوگیری میکند.
مشاهده محصولات امکو آریا گستر: ariyagostar.com

دانستنی¬های روغن موتور
انواع روغن موتور را میشناسید؟
روغن موتور معمولا از طریق روشهای زیر (معدنی، نیمهسنتتیک و تمام سنتتیک) تولید و روانه بازار میشود، که به بررسی هر یک میپردازیم.
1- روغن موتور مینرال یا معدنی
امروزه این نوع روغنها (معدنی یا مینرال) چندان مورد استفاده قرار نمیگیرند. تولید روغن موتور معمولی بر پایهی نفت خام است. ارزانترین نوع روغن موتور محسوب میشود و شاید استفاده از آن به دلیل فناوری ضعیفی که دارد رو به افول است چرا که محافظت از موتور و قطعات را در حد ابتدایی پایین میآورد.
2- روغن موتور نیمه سنتتیک
ترکیبات روغن نیمه سنتتیک شامل روغن موتورهای معمولی و سنتتیک است. اما کیفیت آن از روغن موتور معدنی خیلی بهتر است و در شرایط کاری سخت موتور، عملکرد مناسبی را ارائه میدهد. از نظر قیمتی به اندازه روغن موتورهای تمام سنتتیک گران نیستند. از موتور خودرو و اجزای متحرک آن به خوبی محافظت کرده و به افزایش طول عمر موتور خودرو نیز کمک میکند.
3- روغن موتور تمام سنتتیک
روغن موتور Full synthetic را در آزمایشگاهها با ترکیب کردن موادی نظیر روغنهای پایه، مینرال و افزودنیهای محرمانهای که به آنها اضافه میشود، تولید میکنند. بهترین کارایی و کیفیت را دارند. نسبت به نمونههای دیگر گرانتر است ولی مهم این است که در درازمدت کارایی و عملکرد بالای خود را زا دست نمیدهند و به صرفهتر خواهد بود.
مشاهده محصولات امکو آریا گستر: موتور برف پاک کن پراید

انتخاب بهترین روغن موتور
انتخاب بهترین روغن موتور به چه عواملی بستگی دارد؟
وقتی حرف از انتخاب بهترین روغن موتور میشود، منظور تنها به گران بودن آن نیست، بلکه باید به روغن موتوری فکر کنیم که بهترین کارایی و کیفیت و سازگاری با موتور خودروی شما را داشته باشد. لذا بهتر است برای بهترین انتخاب به شاخصهای زیر که مربوط به روغن موتور است، توجه نمایید.
- شاخص گرانروی یا ویسکوزیته (استاندارد SAE)
این نوع شاخص ارتباط مستقیم با محل زندگیتان و آب وهوای آنجا دارد. تعریف کلی گرانروی یا ویسکوزیته، مقاومت سیال در برابر حرکت است. خود این نیز به میزان رقیق یا غلیظ بودن روغن موتور بستگی دارد. مثلا در هوای سرد روغن موتور سفت خواهد شد و در صبحهای زمستانی موتور به سختی روشن میشود، پس باید روغن موتوری را انتخاب کنید که درجه گرانروی آن طوری باشد که در روزهای سرد زمستان سفت نشده و موتور خودرو به راحتی روشن شود. حال ایران خودمان، از آنجایی که کشوری چهار فصل است، بهترین گزینه استفاده از روغنهایی با گرانروی متغیر است تا با تغییرات دمایی مجبور نباشید روغن موتور خودرو را تعویض کنید.
- شاخص استاندارد API
American Petroleum Institute، استاندارد انجمن نفت آمریکا است که به صورت مخفف API نوشته میشود. نکات جالب در مورد این نوشته این است که API برای موتورهای بنزینی و دیزلی دارای نماد خاصی است. یعنی برای موتورهای بنزینی از حرف S و برای موتورهای دیزلی از حرف C استفاده میشود؛ بنابراین اگر روغن موتوری برای موتور بنزینی مناسب باشد، به شکل API S شروع میشود و روغنهای مناسب برای موتورهای دیزلی با عبارت API C آغاز میگردند.
حرفی که بعد از S می آید، از A شروع شده و به N ختم میشود. لذا هرچه به سمت حرف N برویم، سطح کیفیت روغن هم بالاتر میرود. این روغن موتور سطح کیفیت SJ دارد که نشاندهندهی قابلیت استفاده از آن برای خودروهای بنزینی است. این سطح کیفیت بالا باعث میشود تا محصول از مشخصههایی مانند مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون، نگهداری عالی از قطعات موتور و افزایش کارایی آن و قابلاستفادهبودن در تمامی فصول و شرایط سخت برخوردار شود.
مشاهده محصولات امکو آریا گستر: قیمت لنت ترمز تیبا
- شاخص استاندارد ACEA
ACEA مخفف انجمن خودروسازان اروپا European Automobile Manufacturers Association است. قوانین موجود برای نوشتار این استاندارد بدین صورت است که حرف A برای خودروهای بنزینی، حرف B برای خودروهای دیزلی سبک، حرف C برای خودروهای بنزینی و دیزلی سازگار با مبدل کاتالیست و حرف E برای خودروهای دیزلی سنگین به کار میرود. اگر روغن موتورتان دارای این نوع استاندارد باشد، باید نماد ACEA و حروف انگلیسی A تا E و همچنین اعداد 1 تا 8 را روی آن ببینید. درکل بهتر است بر اساس نوع خودرویی که دارید، از استانداردهای مخصوص خودروی خودتان برای روغن موتور استفاده کنید.

زمان مناسب برای تعویض روغن موتور
زمان مناسب برای تعویض روغن موتور خودرو
برای این کار میتوانید از میله یا گیج روغن کمک بگیرید. بدین صورت که اگر میزان روغن از سطح مشخص شده بر روی میله کمتر باشد یا تیرگی و چسبندگی در بافت روغن موتور مشاهده نمودید، علائمی هستند که نشان میدهد باید روغن موتور را تعویض کنید. بنابراین به طور کلی هر زمان به این علائم (پایین آمدن سطح روغن موتور، وجود چسبندگی در بافت روغن موتور و تیره شدن رنگ آن) برخوردید، بدانید که زمان تعویض روغن موتور اتومبیلتان است.
مطاله مقاله بهترین مدل پژو 405 کدام است؟ از سایت آیارگستر
کلام آخر
داشتن بهترینها حق شما است. پس به دنبال خرید روغن موتوری با بهترین کیفیت و کارایی باشید چرا که از فرسودگی و ساییدگی موتور و قطعات آن جلوگیری میکند و همچنین عملکرد موتور خودرویتان را بهبود میبخشد. در مورد برندها نیز باید گفت که اکثراً به دنبال مارکهای خارجی هستند، اما اگر بگردید، میتوانید برندهای ایرانی خوب را نیز پیدا کنید. برندهای خارجی مثل توتال، کاسترول، شل و … و برندهای ایرانی مثل اسپیدی، بهران، ایرانول و … میتوانند گزینههای مناسبی برای خرید باشند.
سلام بسیار عالی و کاربردی بود خسته نباشید خیلی مطلب مفیدی بود