blog

مراحل و شرایط اسقاط خودروهای فرسوده چیست؟

مراحل و شرایط اسقاط خودروهای فرسوده چیست؟

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که برای خودروهای فرسوده ای که برای اسقاط فرستاده می شوند چه اتفاقی می افتد؟ کل فرآیند اسقاط چگونه کار می کند؟ خوب، اسقاط خودرو نسبتاً ساده است. با این حال، مانند همه چیزهای مربوط به خودرو، برخی از کاغذ بازی ها در این زمینه وجود دارد. مراحلی برای اسقاط وجود دارند که باید طی شوند، از لحظه ای که انتخاب می کنید وسیله نقلیه خود را از رده خارج کنید تا اجزای نهایی خودرویتان که بازیافت می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر ادامه مطلب را بخوانید.

به چه خودرویی اسقاطی می گویند؟

به طور خلاصه، خودروهای قراضه و فرسوده همانطور که از نامشان پیداست، عمر مفیدشان به پایان رسیده است. آنها معمولاً حداقل 5 تا 10 سال سن دارند، اما این لزوماً یک قانون سخت و سریع نیست و در اکثریت قریب به اتفاق موارد آنها هیچ قسمتی ندارند که ارزش بازیابی یا استفاده مجدد را داشته باشد. به همین دلیل، آنها ارزش کمتری نسبت به خودروهای غیرفرسوده دارند، که معمولاً دارای حداقل برخی از اجزای با ارزش عملی یا مالی هستند.

مشاهده محصولات آریاگستر: https://ariyagostar.com/

وضعیت اسقاط خودروها در سال 1401 در این مطلب

وضعیت اسقاط خودروها در سال 1401

شرایط اسقاط خودروهای فرسوده در ایران

  • سن فرسودگی خودروهای مختلف در ایران به شرح زیر است:
  • سن فرسودگی خودروهای سواری 20 سال است.
  • سن فرسودگی خودروهای سواری دولتی 15 سال است.
  • سن فرسودگی خودروهای تاکسی 10 سال است.
  • سن فرسودگی خودروهای مینی ‌بوس 15 سال است.
  • سن فرسودگی اتوبوس شهری 10 سال است.
  • سن فرسودگی اتوبوس برون ‌شهری 15 سال است.
  • سن فرسودگی کامیون کِشنده 25 سال است.
  • سن فرسودگی وانت 15 سال است.
  • سن فرسودگی موتورسیکلت 5 تا 10 سال است.

اگر طبق قانون و با بررسی‌ها، اتومبیل شما فرسوده تلقی شود، باید وارد فرایند اسقاط شود. برای اسقاط خودرو فرسوده وامی برای مالکان در نظر گرفته می شود تا بتوانند خودروی جدید خریداری کنند. مبلغ این وام برای کلان ‌شهرهایی مثل تهران، اصفهان، مشهد و همدان بین 50 تا 70 میلیون تومان در سال 1400 است. علاوه بر این، مبلغ 7 میلیون تومان بابت اسقاط خودرو فرسوده از متقاضی کسر می‌شود.

صفر تا صد اسقاط خودرو

برای خودروهای فرسوده، دولت طرح هایی را در نظر گرفته است که در حال حاضر دو طرح نقدی و جایگزین موجود است:

در هنگام ثبت خودرو فرسوده خود در سامانه مربوط (https://khodrofarsoodeh.com/register) می‌توانید، یکی از این طرح‌ها را با توجه به مدل و کاربری خودروی خود انتخاب کنید. در واقع این طرح‌ها، برای جلوگیری از اثر تورم بر اعطای تسهیلات از طرف دولت ارائه شده اند.

1-  طرح نقدی اسقاط ماشین

در طرح نقدی اسقاط خودرو، پس از ثبت نام مالک اتومبیل در مراکز اسقاط، دولت ماشین فرسوده را در مراکز اسقاط خودرو تحویل می‌گیرد. با بررسی اتومبیل، وجهی به صاحب ماشین پرداخت می‌شود.

خودروهایی که در این طرح را شامل می شوند:

  1. خودروی سواری سال 1362 تا 1385
  2. خودروی وانت سال 1350 تا 1385
  3. خودرو ون سال 1340 تا 1377
  4. خودروی کامیونت، کامیون، مینی بوس، اتوبوس و خاور سال 1350 تا 1370
  5. موتورسیکلت سال 1350 تا 1370

در هنگام ثبت نام در سامانه، مشخصات مالک، مشخصات وسیله نقلیه و نوع سند آن را باید وارد کنید. پیش از ثبت نام در سامانه باید کلیه خلافی خودرو، عوارض و مالیات مربوط به وسیله نقلیه پرداخت شده باشد و در هنگام تحویل آن به مراکز اسقاط آنها را ارائه دهید.

2- طرح جایگزین

می توانید از طرح جایگزین هم برای خودروی خود استفاده کنید بدین صورت که طبق شرایطی، خودروی فرسوده شما را با خودروی جدید، جایگزین میکنند.

مشاهده محصولات آریاگستر: موتور فن پراید دو دور امکو

شرایط اسقاط خودروهای فرسوده در ایران

اسقاط خودروهای فرسوده در ایران

شما در این طرح می‌توانید هم از طریق سایت و هم از طریق مراجعه حضوری به نمایندگی‌های خودروسازی مربوط، ثبت‌ نام را انجام دهید. پس از ارائه اسناد مربوط به نمایندگی، خودروی فرسوده شما تحویل گرفته ‌می ‌شود و از طرف شرکت خودروساز به بانک معرفی می‌شوید. با ارائه معرفی ‌نامه به بانک، وامی از طرف بانک برای خرید خودروی جدید به شما داده می‌شود. البته این طرح که در موضوع بودجه سال 1400 به آن اشاره شده ‌بود و طبق آن شرکت ایران خودرو مجری اصلی این طرح بود؛ اساساً تاکسی‌ها با خودروی سمند تعویض میشدند، همچنان در حالت تعلیق قرار دارد.

مشاهده محصولات آریاگستر: موتور فن خاری 405

وضعیت اسقاط خودروها در سال 1401

موضوع حذف مصوبه واردات خودرو از برنامه بودجه سال جاری و ابهام در عملی شدن واردات خودرو، نه فقط بازار خودرو را دچار بلاتکلیفی و رشد قیمت کرده است بلکه مساله نوسازی خودروهای فرسوده و فعالیت مراکز اسقاط در سال 1401 را با تردید و نگرانی زیادی همراه کرده است.

رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط با توجه به بخشی از فرمان 8 بندی رئیس جمهور و تاکید بر افزایش 50 درصد تولید خودرو در سال 1401 اشاره و اظهار داشت: اگر دولت مصمم به افزایش تولید خودرو در سال جاری باشد چاره ای جز خروج بخشی از خودروهای فرسوده ندارد و الا شهرها به پارکینگ خودروها تبدیل خواهد شد.

در نهایت

با توجه به شرایط فعلی نیاز به اسقاط خودروها بیشتر از هر زمان دیگری احساس می‌شود اما نبود منابع مالی با توقف واردات خودرو و همچنین بالا رفتن هزینه‌ های تولید موجب شده که این امر با سرعت کمی انجام گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *