blog

تفاوت انواع تیبا

برسی کلی تفاوت انواع تیبا

بعد از اینکه تولید پراید متوقف شد، شرکت سایپا مدل جدیدتری به نام «تیبا» را روانه بازار کرد. در آذرماه سال 1387 بود که با نام مینیاتور از آن رونمایی شد. اما بعدها به دلیل اینکه کلمه منیاتور غیرایرانی بود، نام تیبا جایگزین آن شد. شاید خودرویی باشد با ضعف های زیاد اما به دلیل توانایی و برتری ها و همچنین قیمت مناسبی که دارد، توانسته جای خود را در بازار خودروی ایران باز کند. در ادامه این مطلب می خواهیم بپردازیم به معرفی انواع خودروی تیبا، که با مطالعه آنها میتوانید به تفاوت بین آنها پی برده و خریدی آگاهانه تر داشته باشید.

مشاهده محصولات آریاگستر: قیمت لنت ترمز جلو تیبا emco

آشنایی با انواع تیپ های تیبا

آشنایی با خودرو تیبا

آشنایی با انواع تیپ های تیبا

  • تیبا 1 (صندوقدار)

تیبا 1 یا همان تیبا ex پلاس، نمونه ارتقا یافته پراید بوده که طراحی آن به دست شرکت ایتالیایی آنجلی دیزاین صورت گرفته است. از امکانات ویژه ‌ای نظیر شیشه‌ های بالابر برقی عقب و رینگ ‌های آلومینیومی برخوردار است، طراحی های صورت گرفته در این خودرو ساده است و شاید زیاد جذاب نباشند اما کمی بهتر از مدل پراید است. مثلا طراحی چراغ ها یا گلگیر ساده است. طراحی داخلی کابین نیز به همین صورت است. حتی داشبوردها کیفیت آنچنانی ندارند و جا برای بهتر شدن دارند.

فرمان آن هیدرولیک و سوختش، انژکتوری است. مشخصات موتور آن نیز بدین صورت است که پیش ران خودرو یک و نیم لیتری، ۴ سیلندر است که توانایی تولید 87 اسب بخار را دارد و 128 نیوتن متر گشتارو تولید میکند. دارای گیربکس 5 سرعته دستی است. سیستم تعلیق آن نیز ترکیبی از قطعات پراید و ریو است و در نتیجه هندلینگ نرم تری برای تیبا ترتیب میدهد.

آپشن های موجود در تیبا 1 شامل آینه ‌های جانبی تاشو دستی، برف‌ پاک ‌کن جلو با دور قابل تنظیم، چراغ خطر سوم و گرم‌ کن شیشه عقب است. از نظر امنیتی نیز دارای کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، کمربند ایمنی قابل تنظیم و مجهز به سیستم پیش کشنده و ترمز ABS و ترمز دیسکی چرخ های جلو و ترمز کاسه ای چرخ های عقب است.

  • تیبا 2 (هاچ بک)

این مدل تیبا برای اولین بار در سال 1393 وارد بازار ایران شد. نسبت به تیبا 1 از محبوبیت بیشتری برخودار است مخصوصا در بین جوانان آن هم به دلیل امکانات بیشتر و طراحی بهتر، مثلا حذف صندوق عقب که باعث زیبایی و مدرن شدن این خودرو شده است.

طراحی داخلی آن تفاوت چندانی با مدل تیبا 1 ندارد و از همان متریال و ادوات استفاده شده در تیبا 1، برای تیبا 2 به کار برده اند. یکی از مزایای مورد توجه در این خودرو، کم بودن استهلاک آن است و تنها لازم است که جهت سرویس‌ های دوره ‌ای بعد از 1500 تا 6300 کیلومتر به مکانیک مراجعه کنید، از نظر ویژگی‌ و مشخصات فنی نیز فرق چندانی با تیبا 1 ندارد و تنها در چند مورد نظیر شیشه بالابر برقی درب عقب، آینه‌ های برقی و سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با هم تفاوت دارند، از نظر امنیتی نیز همانند تیبا 1، دارای کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، کمربند ایمنی قابل تنظیم و مجهز به سیستم پیش کشنده و ترمز ABS و ترمز دیسکی چرخ های جلو و ترمز کاسه ای چرخ های عقب است.

مشاهده محصولات آریاگستر: قیمت استارت تیبا امکو

برسی خودرو تیبا 2 (هاچ بک)

تیبا 2 (هاچ بک)

نتیجه گیری

هر دو مدل معرفی شده، خودروی ملی ساخت سایپا هستند که در 4 تیپ SL، LX، SX و EX روانه بازار شد. همگی این مدل ها تفاوت چندانی با هم ندارند. همچنین برخی از امکانات مهم مانند فرمان هیدرولیک، سیستم ضد قفل ABS، قفل مرکزی و سیستم ضد سرقت ايموبلايزر در همه مدل های آن موجود است. با همه اینها شاید سوال پیش آید که کدام مدل بهتر است برای خرید؟ با نگاهی به مطالب ذکر شده بالا، میتوان گفت که اگر صندوق تیبا 1 را نادیده بگیریم، تفاوت زیادی بین تیبا 1 و تیبا 2 نخواهید دید. از نظر قیمتی نیز چون این دو مدل شبیه همدیگر هستند، تفاوت چندانی ندارند. بنابراین اگر قصد خرید خودرویی ارزان را دارید، بدانید که هردوی این خودروها بعد از پراید، ارزان ترین هستند بین مدل ماشین های دیگر و برای خرید فقط کافی است نگاهی دقیق تر به برخی امکانات آنها داشته باشید تا تصمیم بهتری بگیرید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *