blog

نقد و بررسی خودرو تارا

نقد و بررسی کلی خودرو تارا محصول جدید ایران خودرو

با شروع دوباره تحریم ‌ها در نیمه اول سال 97، فرانسوی‌ها بازار خودروی ایران را ترک کردند و صنعت خودروسازی متکی به توانایی و هوش وطنی شد. به طوریکه مونتاژ پژو 301 که متوقف شده بود، توسط  ایران خودرو دوباره راه اندازی شد و توانستند حق امتیاز استفاده از پلتفرم پژو 301 را بگیرند. به این ترتیب، ایران خودرو با تغییرات و اصلاحاتی روی پلتفرم PF1 پژوسیتروئن، توانست پلتفرم ملی IKP1 را برای خودش بسازد. «تارا» اولین خودرویی که با این پلتفرم ساخته شد. نسخه اولیه تارا در بهمن 98 رونمایی شد اما تولیدش از اواخر سال 99 شروع شد و نهایتا در مدل 1400 برای اولین‌بار، وارد بازار شد. در ادامه این مطلب به بررسی خودروی تارا و ویژگی و مشخصات آن میپردازیم.

معرفی خودروی تارا

تارا یک خودروی سدان خانوادگی در کلاس C و به نوعی نسخه ایرانی پژو 301 محسوب میشود. چرا که از نظر پلتفرم، ایمنی، ابعاد، فضای کابین و بسیاری مشخصات دیگر، شباهت ‌های زیادی با خودروهای پژو دارد که به عنوان گزینه ای مدرن تر طراحی و وارد بازار شده است. بخصوص که این خودرو حالت الکتریکی دارد که امروزه برای هر ماشین از نان شب واجب ‌تر است.در تارا از پیشرانه TU5 استفاده شده که از نظر بازدهی حرف چندانی در برابر موتورهای روز جهان ندارد اما در مقایسه با پیشرانه قدیمی TU5 پیشرفت هایی داشته است. از نظر طراحی نیز نقطه ضعف ‌هایی در باطن و ظاهر آن دیده میشود و با تمام این حرف ها میتوان خودروی تارا را به عنوان قدم و پیشرفتی بزرگ در صنعت خودروسازی ایران به حساب آورد.

مشاهده محصولات آریاگستر: https://ariyagostar.com/

معرفی خودروی تارا در این مطلب

خودرو تارا محصول جدید ایران خودرو

  • مشخصات فنی خودروی تارا

نام خودرو                       تارا

کشور سازنده                 پرچم کشورایران

سال (طراحی)              1399

موتور         4 سیلندر 16 سوپاپه

حجم موتور                    1598  سی سی

تنفس موتور                   تنفس طبیعی

انتقال نیرو                      دیفرانسیل جلو

حداکثر قدرت                113  اسب بخار در 5800 دور در دقیقه

حداکثر گشتاور            144  نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه

جعبه دنده 5 سرعته دستی یا 6 سرعته اتوماتیک

شتاب 0 تا 100          9.5  ثانیه

حداکثر سرعت             190  کیلومتر در ساعت

وزن             1150  کیلوگرم

اندازه (میلیمتر)           4505  طول – 1748 عرض – 1466 ارتفاع

فاصله بین دو محور                        2652  میلیمتر

  • بررسی طراحی داخلی تارا

طراحی داخلی تارا دقیقا شبیه به پژو 301 است. در حالیکه ظاهر آن تغییرات بسیاری را به خود گرفته است. البته این بدان معنی نیست که خودرو ایراد و یا مشکلی دارد، اما انتظار میرفت که داخل کابین همانند قسمت بیرونی آن، دست ‌خوش تغییرات بیشتری شود تا ایران خودرو محصولی منحصر به فرد را ارائه دهد. به هر حال داخل کابین نکات مثبت زیادی را در خد جا داده است. کابین تارا را میتوان جزو جادارترین کابین های سدان کلاس C دانست. صندلی های تارا به دلیل الگوبردای از نظر طراحی و مهندسی از روی صندلی های پژو 301، از ارگونومی خوبی در بخش زیرین و پشتی صندلی های جلو و عقب برخوردار است. فضای صندوق عقب نیز به نسبت بسیاری از سدان های کلاس C بزرگتر است و می توان بیش از 600 لیتر بار را در عقب این خودرو جای داد.

مشاهده محصولات آریاگستر: قیمت واتر پمپ خودرو

  • بررسی طراحی ظاهری تارا

زیبایی در مورد هر چیزی، بحثی سلیقه ‌ای است و هر فردی ممکن است نظری متفاوت داشته باشد. این امر در مورد خودروی تارا هم صدق میکند. در خصوص ظاهر آن به چند نکته می خواهیم اشاره کنیم. این را بدانید که پژو 301 به نوعی پدر تارا محسوب میشود، که از طرح ساده ‌ای برخوردار است و توانسته در غالب یک خودروی کاملاً اقتصادی، حداقل‌ ها را ارائه دهد. با این حال ایران ‌خودرو سعی کرده تا با ارائه طراحی های جدید به جذابیت ‌های ظاهری این سدان کوچک فرانسوی بیفزاید.

بررسی طراحی داخلی و خارجی تارا

بررسی طراحی تارا

نکته دیگر سبک طراحی چراغ های عقب تارا است که چندان جذاب به نظر نمیرسند. چون این مدل چراغها مناسب برای ماشین ‌های بزرگ است و حالا روی بدنه کوچک تارا طراحی شده اند. اما اگر از زوایای دیگر به این مسئله نگاه کنیم، به این نتیجه میرسیم که استفاده از این سبک چراغ‌ ها میتواند حس خوبی به ماشین ‌بازها بدهد چرا که به نوعی یادآورد خودروهای خوش‌ نامی همچون میتسوبیشی گالانت، هیوندای آزرا یا محصولات دوج است. بخصوص که تاکنون هیچ خودرو وطنی با این سبک طراحی تولید نشده است و میتواند تا حدودی حس تنوع طلبی مشتریان را ارضا کند. دماغه ماشین نیز از حالت خشن بهره مند است. به طور کلی میتوان به تارا به عنوان خودرویی نسبتاً خوش‌ قیافه نگاه کرد که در میان خودروهای هم قیمت خود، ارزش خرید را داشته و در میان انبوهی از خودروهای قدیمی، حس تازگی دارد.

  • بررسی امکانات رفاهی تارا

همانطور که میدانید تارا در دو نوع دنده ای و اتوماتیک در بازار موجود است. در بحث آپشن ها و امکانات رفاهی باید گفت هر چقدر که تارا اتوماتیک توانسته نظر مشتریان را جلب نماید، از آن طرف تارا دنده دستی در این امر زیاد قوی ظاهر نشده است. از جمله امکانات موجود در تارا اتوماتیک شامل سانروف، سنسور نور و باران، صندلی برقی، تریم داخلی چرم و پارچه، دوربین عقب، استارت دکمه ای، آینه های تاشو برقی و… است، در مقابل تنها امکانات رفاهی موجود در تارا دنده ای عبارتند از: فرمان کمکی برقی، نمایشگر لمسی با قابلیت اتصال مستقیم به تلفن همراه، تهویه الکتریکی دستی، محدودکننده سرعت، کروز کنترل، شیشه ها و آینه های برقی، چراغ روشنایی روز، سنسور پارک عقب و… است. همچنین در مورد عملکرد امکانات رفاهی موجود در تارا دنده ای نیز نظرات بر این است که امکانات قابل مشاهده، تا میزان قابل توجهی خوب کار می کنند.

مشاهده محصولات آریاگستر: موتور فن و پروانه فن امکو

  • بررسی ایمنی موجود در خودروی تارا

ایمنی مهمترین مشخصه برای هر خودرویی است. چرا که امنیت راننده و سرنشینان خودرو به عملکرد هر چه بهتر خودرو و قطعات به کار رفته در آن بستگی دارد. خوشبختانه تارا در نسخه دنده ای توانسته استانداردهای ECE و امتیازهایی مشابه به پژو 301 در تست های سری R را به دست آورد. همین امر باعث شده تا در جایگاه خودرویی ایمن قرار گیرد. فرایند جوش سرد، جوش لیزری و استفاده از ورق های جدید در سازه تارا سبب شده تا در کنار افزایش دقت تولید، جذب و دفع نیروی ضربه، با استانداردهای بهتری در هنگام تصادف تارا اتفاق بیافتد. در حال حاضر سایپا شاهین و ایران خودروی تارا از جمله محصولات جدید صنعت خودروی ایران هستند که توانسته اند مجوزهای ECE را اخذ نمایند.

در بحث ایمنی در خودروی تارا باید گفت که مجهز به دو کیسه هوا، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، سامانه ترمز ABS، EBD، BA، سامانه کنترل و مدیریت پایداری الکتریکی، سامانه پیشگیری از هرزگردی و سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی است. در نسخه اتوماتیک تارا نیز کیسه های هوای جانبی سرنشیان جلو نیز به این سدان اضافه شده است.

سخن آخر

اینکه میدانیم تصمیم گیری برای خرید خودرو، شاید با وجود تنوع سخت باشد، اما با داشتن اطلاعات و دانش نسبت به انواع خودروها، نتایج و خریدی بهتر را میتوانید تجربه کنید. همچنین بسته به اینکه آیا خودروی تارا به قیمتش می‌ارزد یا نه؟ گران است؟ خودروی ایده آلی برای من است؟ و … باید این واقعیت را قبول کنیم که این محصول، خودرویی جدید و مدرن را از صنعت خودروسازی کشورمان برای ما به تصویر میکشد. پس با کمی مطالعه و تحقیق به پاسخ تمام سوالهایتان خواهید رسید.

مطالعه مقاله تفاوت انواع تیبا از سایت آریا گستر

1 دیدگاه در “نقد و بررسی خودرو تارا

  1. امیرم گفت:

    من خودم کمتر از ۳ ماه متاسفانه به دلیل تبلیغات غیر واقعی اقدام به خرید تارا کردم و به همه دوستان تاکید می کنم اقدام به خرید مساوی با تعمیر گاه و چالش هست .من یک مصرف کننده هستم ولی دیگه اصلا با شرایطی که این ماشین سره من اورده حتی حاضر نیستم دیگه با این ماشین رانندگی کنم و موافق هستم مجدد ماشین چینی بخرم و هرگز از خودرو داخلی استفاده نکنم.تارا یعنی ضعف موتوری یعنی همش تعمیرگاه. پایبند نبودن به تعهدات و……

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *