blog

واردات و خرید لوازم ‌یدکی خودرو از کشورهای خارجی

واردات و خرید لوازم ‌یدکی خودرو از کشورهای خارجی

طبق آمار گفته شده حدود 80 درصد قطعات یدکی وارداتی بوده و اکثر قطعات تولیدی هم مواد اولیه وارداتی دارند.

چند سالی است که روند عرضه، واردات و خرید لوازم ‌یدکی خودرو از کشورهای خارجی مانند: امارات، چین و ترکیه بسیار باب شده است. البته محدودیت‌هایی نیز در مورد واردات لوازم ماشین از خارج وضع شده و برای دسترسی، لازم است که احراز هویت از یک شرکت، هلدینگ و یا مجموعه انجام گردد.

اگر قصد سفارش، خرید و واردات لوازم‌یدکی از دبی یا هر شهر و کشوری را دارید؛ لازم است که یک سری مراحل را طی کنید.

درصورتی‌که علاقه‌مند به بررسی مسیر و روند واردات و خرید لوازم ‌یدکی خودرو از کشورهای خارجی مانند: چین و دبی و سایر کشورها هستید؛ می‌توانید در ادامه با ما همراه باشید.

مراحل و روند واردات لوازم ‌یدکی خودرو از کشورهای خارجی

برای واردات لوازم ‌یدکی خودرو از بازارهای خارجی، ضرورت بررسی جوانب مختلف و مقایسه قیمت‌ها بسیار مهم است. این بررسی و مقایسه می‌تواند به تصمیم‌گیری بهتر و انتخاب مناسب‌تر کمک کند.

  • اولاً، بررسی کیفیت و استانداردهای فنی محصولات از بازارهای مختلف ضروری است. اطمینان از کیفیت و سازگاری قطعات با استانداردهای خودرو شما، اهمیت بالایی دارد.
  • ثانیاً مقایسه قیمت‌ها از نقاط مختلف بازار جهانی می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین معامله را انجام دهید. بررسی هزینه‌های واردات، ارزیابی مالیات و عوارض و سایر هزینه‌های مربوطه از جمله مواردی است که قبل از انتخاب تامین‌کننده باید در نظر گرفته شود.

1. انتخاب فروشنده لوازم‌یدکی خودرو در دبی

برای خرید و واردات لوازم‌ یدکی از کشورهای خارجی، ابتدا باید یک فروشنده معتبر را پیدا کنید که امکان ارائه محصولات با کیفیت و قیمت مناسب را داشته باشد. برای این منظور، می‌توانید از اینترنت و وبسایت‌های معتبر مانند: مراکز تجاری بین‌المللی یا شبکه‌های تجاری استفاده کنید.

همچنین، می‌توانید با استفاده از منابع موثق مانند: نظرات مشتریان قبلی یا مراجعه به نمایشگاه‌های تجاری و رویدادهای مرتبط، فروشندگان مختلف را بررسی کنید.

قیمت لوازم ‌یدکی در کشور مبدا

قیمت لوازم ‌یدکی در کشور مبدا

پس از انتخاب یک فروشنده مناسب، مراحل خرید و واردات لوازم‌ یدکی را  بررسی کنید. با شرایط و قوانین مربوطه آشنا شوید تا معامله‌ای موفقیت‌آمیز را انجام دهید.

2. دریافت پیش فاکتور قیمت لوازم ‌یدکی در کشور مبدا

برای شروع فرآیند خرید و واردات لوازم ‌یدکی از دبی و سایر کشورها، نیاز است ابتدا درخواست پیش‌فاکتور را از فروشنده موردنظر دریافت کنید. این درخواست شامل جزئیات مهمی مانند موارد  زیر است:

  • نام محصول
  • تعداد واحدها
  • قیمت
  • شرایط پرداخت
  • شرایط حمل‌ونقل
  • زمان تحویل
  • دیگر شرایط تجاری مربوطه

درخواست پیش‌فاکتور، مرحله مهمی است که پیش از انجام معامله باید به‌دقت بررسی شود تا همه جزئیات مربوط به معامله روشن شده و هرگونه ابهامی از بین برود.

3. ثبت سفارش خرید لوازم ‌یدکی خارجی

مرحله ثبت سفارش در فرآیند خرید و واردات لوازم ‌یدکی از یک کشور ثانویه، پس از دریافت پیش‌فاکتور از فروشنده انجام می‌شود. در این مرحله، شما باید اطلاعات و جزئیات مربوط به سفارش خود را به‌دقت بررسی کرده و تمامی شرایط و موارد ذکر شده در پیش‌فاکتور را تأیید کنید.

باتوجه ‌به اطلاعات موجود در پیش‌فاکتور می‌بایست شروط پرداخت، شرایط حمل‌ونقل، زمان تحویل و دیگر جزئیات مورد نیاز را با فروشنده تأیید و توافق کنید. پس از اطمینان از صحت و کامل‌بودن اطلاعات، شما می‌توانید سفارش خود را به‌صورت رسمی و از طریق ابلاغ به فروشنده ثبت کنید.

دریافت مجوز واردات لوازم‌یدکی خودرو

دریافت مجوز واردات لوازم‌یدکی خودرو

این مرحله مهم است؛ زیرا پایه‌ای برای انجام معامله موفق است و همچنین به اطمینان از دقت و کامل‌بودن جزئیات معامله کمک می‌کند.

4. دریافت مجوز واردات لوازم‌یدکی خودرو

برای ورود قطعات خودرو مانند لنت ترمز،واتر پمپ خودرو، استارت خودرو، سیستم برف پاک کن و … به کشور لازم است مجوزهای لازم را برای واردات آن‌ها به دست آورید. این مجوزها شامل داشتن کارت بازرگانی و ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت ایران (NTSW) می‌شود.

برای ثبت سفارش و دریافت مجوزها ، لازم است که رشته فعالیت مرتبط با واردات قطعات خودرو در کارت بازرگانی شما موجود باشد. به‌عنوان‌مثال، اگر قطعه موردنظر لنت بدون کفشک یا قطعات آهنی باشد؛ باید فعالیت مرتبط با آن در کارت بازرگانی شما ثبت شده باشد.

این مراحل و مجوزهای لازم، جزو مراحل حیاتی برای واردات قطعات خودرو به کشور است و رعایت آن‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

5. دریافت ارز برای واردات لوازم ‌یدکی

دقت داشته باشید که این یکی از کلیدی‌ترین و مهم‌ترین مراحل در روند کلی واردات لوازم ‌یدکی از کشورهای خارجی به بازار ایران است. بعد از اینکه ثبت سفارش تکمیل شده و تمام مجوزهای لازم برای واردات قطعات خودرو از سازمان‌های مربوطه دریافت شده باشد؛ مرحله بعدی ارسال تخصیص ارز به بانک عامل است.

در این بخش از روند واردات، شما باید اطلاعات مربوط به معامله و نیازهای ارزی خود را به بانک مربوطه ارسال کنید. این اطلاعات شامل:

  • مبلغ ارز مورد نیاز برای پرداخت به فروشنده خارجی
  • جزئیات معامله
  • شرایط پرداخت
  • هرگونه موضوع دیگر مربوط به تخصیص ارز

 است. سپس، بانک عامل این اطلاعات را دریافت کرده و در صف تخصیص ارز قرار می‌دهد. در این صف، در انتظار تخصیص ارز برای انجام معامله و پرداخت به فروشنده خارجی قرار می‌گیرید.

مجوز های واردات لوازم‌یدکی خودرو

مجوز های واردات لوازم‌یدکی خودرو

6. حواله مبلغ پیش فاکتور برای فروشنده

پس از تکمیل مراحل قبلی شامل ثبت سفارش، دریافت مجوزهای لازم و تخصیص ارز، مرحله بعدی ارسال حواله مبلغ پیش‌فاکتور به فروشنده است.

این حواله به‌عنوان ضامن برای فروشنده ارسال می‌شود تا او بتواند با اطمینان عملیات واردات را آغاز کند. حواله مبلغ پیش‌فاکتور شامل مبلغی است که شکل پیش‌پرداخت یا تضمین از سوی خریدار به فروشنده پرداخت می‌شود.

این مبلغ معمولاً بخشی از کل مبلغ معامله است و می‌تواند در صورت توافق میان طرفین قبل یا بعد از ارسال حواله، پرداخت شود. این حواله معمولاً به شکل یک سند رسمی ارسال می‌شود که شامل جزئیات مانند: مبلغ، شرایط پرداخت، شرایط تحویل و سایر جزئیات مربوطه است.

7. حمل لوازم‌یدکی وارداتی به ایران

در این بخش از روند واردات قطعات خودرو مانند لنت ترمز،واتر پمپ خودرو، موتور فن خودرو، استارت خودرو، سیستم برف پاک کن و … از کشورهای خارجی، فروشنده مسئول ترتیبات لازم برای حمل‌ونقل کالا از محل تولید یا مخزن خود تا مقصد نهایی می‌شود.

این بخش نیز عموماً شامل موارد زیر است:

  • انتخاب روش حمل‌ونقل مناسب
  • ترتیبات گمرکی
  • بسته‌بندی ایمن و مناسب
  • هماهنگی با شرکای حمل‌ونقل مربوطه

همچنین، در صورت نیاز به حمل کالا از طریق دریا، هوا یا زمین، مسیر و روش مناسب برای انجام حمل‌ونقل انتخاب می‌شود. این مرحله نیازمند هماهنگی دقیق و برنامه‌ریزی کامل بین تمامی طرفین مشارکت‌کننده در زنجیره تأمین است تا کالا به‌صورت سالم و به مقصد نهایی برسد و هیچ تأخیر یا مشکلی در این راه به وجود نیاید.

8. ترخیص لوازم‌یدکی خودرو از گمرک کشور

پس از این که از طریق روش‌های واردات و خرید لوازم ‌یدکی خودرو از کشورهای خارجی، محصول شما به کشور رسید؛ لازم است که عملیات ترخیص را انجام دهید. روند ترخیص لوازم‌یدکی ماشین در گمرک، به اشکال مختلف انجام می‌گردد.

ترخیص لوازم‌یدکی خودرو از گمرک کشور

ترخیص لوازم‌یدکی خودرو از گمرک کشور

مرحله ترخیص کالا از گمرک یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند واردات است. پس از ورود کالا به کشور مقصد و رسیدن به مرزهای گمرکی، کالا باید ترخیص شود تا بتواند وارد بازار داخلی شود. در این مرحله، اطلاعات مربوط به کالا و معامله در سامانه گمرکی وارد شده و مراحل ترخیص شروع می‌شود.

این شامل بررسی اسناد و مدارک مربوطه مانند: فاکتورهای خرید، بارنامه و مجوزهای وارداتی است. پس از بررسی و تأیید اسناد، مقدار مالیات و عوارض مربوط به کالا محاسبه و پرداخت می‌شود. سپس، پس از پرداخت هزینه‌های مربوطه، کالا از گمرک ترخیص و راهی بازار داخلی می‌شود.

نحوه خرید و واردات لوازم‌یدکی از دبی + قوانین

در طول این چند سال عناوینی نظیر: واردات قطعات استوک خودرو از دبی و واردات لوازم‌یدکی ماشین سنگین و… نیز بسیار باب شده است.

در حال حاضر، امکان واردات لوازم ‌یدکی استوک از دبی به ایران وجود ندارد و این موضوع در کشور ممنوع شده است. برای واردات لوازم‌یدکی، لازم است از طریق شرکت‌های واسط و هلدینگ اقدام کنید.

نحوه خرید و واردات لوازم‌یدکی از دبی

نحوه خرید و واردات لوازم‌یدکی از دبی

 روند واردات از این طریق به دلیل ممنوعیت واردات مستقیم این محصولات بسیار سخت بوده و نیازمند هماهنگی با شرکت‌های میانجی است. علاوه بر این، ارز تخصیص ‌یافته به این نوع واردات خاص بوده و دارای قوانین و مقررات ویژه‌ای است که باید رعایت شود.

بنابراین، برای واردات لوازم‌یدکی نیاز است که با شرکت‌های مختص این حوزه همکاری کنید و تمامی مراحل را با دقت و توجه به قوانین و مقررات مربوطه انجام دهید.

چه قطعاتی از خودرو را می‌توان از خارج وارد کرد؟ (لیست لوازم‌یدکی مجاز برای واردات)

بسیاری از لوازم و قطعات یدکی خودروها مانند لنت ترمز،واتر پمپ خودرو، موتور فن خودرو، استارت خودرو، سیستم برف پاک کن و … می‌توانند از خارج وارد کشور شوند. این شامل لوازم و قطعات یدکی نو و همچنین لوازم و قطعات یدکی استوک می‌شود.

لیست قطعات وارداتی خودرو شامل چه مواردی است؟

موارد زیادی ممکن است بنا به نیاز در دسته‌بندی واردات لوازم‌یدکی خودرو از کشورهای خارجی قرار بگیرند که از جمله اساسی‌ترین آن‌ها، از بازار چین و امارات می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • موتور و قطعات مرتبط
  • گیربکس و انتقال قدرت
  • سیستم ترمز و قطعات آن
  • سیستم تعلیق و فشار هوا
  • سیستم ترمز ABS
  • سیستم تهویه و کولر خودرو
  • سیستم الکتریکی و باتری
  • سیستم تنظیم سرعت (کروز کنترل)
  • سیستم ایمنی (ایربگ)
  • سیستم روشنایی (لامپ‌ها و دی لایت)
  • سیستم صوتی و مولتی مدیا
  • لوازم جانبی ایمنی مانند کمک‌های جلوگیری از تصادف (ABS، ESP و…)
  • سیستم نویگیشن و GPS

سود واردات قطعات خودرو

اگر قصد واردات لوازم‌یدکی ماشین از کشورهای خارجی را دارید، بررسی سود و همین‌طور هزینه‌های اولیه، از جمله کلیدی‌ترین و مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام دهید.

سود واردات قطعات خودرو

سود واردات قطعات خودرو

  • قیمت واحد قطعه: قیمت هر قطعه یدکی، شامل هزینه خرید از تامین‌کننده خارجی، هزینه حمل‌ونقل، مالیات‌ها، عوارض و هزینه‌های گمرکی است. این هزینه‌ها باید به طور کامل محاسبه شده و به قیمت واحد قطعه افزوده شود.
  • هزینه‌های مرتبط با واردات: شامل هزینه‌های بانکی مانند هزینه تبدیل ارز، کارمزد بانکی، بیمه حمل‌ونقل و هزینه‌های مربوط به ترخیص کالا از گمرک است.
  • هزینه‌های مرتبط با فروش: شامل هزینه‌های مربوط به فروش مانند هزینه‌های تبلیغات، حمل‌ونقل داخلی، بسته‌بندی و سایر هزینه‌های مربوط به فروش و توزیع قطعات می‌باشد.
  • میزان سود واردات قطعه از خارج: در نهایت، سود خالص موردنظر برای واردکننده باید به‌صورت مشخص محاسبه شود. این سود معمولاً به‌صورت درصدی از هزینه‌های کل و یا به‌صورت مبلغی از فروش کالا مشخص می‌شود.

این موارد جز اصلی‌ترین هزینه‌های واردات لوازم‌یدکی و همین‌طور مدیریت حاشیه سود هستند.

مطالعه مقاله مهم‌ترین تجهیزات خودرو برای فصل سرما از بخش مجله خبری سایت آریاگستر

واردات لوازم‌یدکی خودرو از کشورهای خارجی

واردات لوازم‌یدکی خودرو از کشورهای خارجی یک فرآیند پیچیده و حساس که نیازمند بررسی دقیق و برنامه‌ریزی مطلوب است. در این فرآیند، نکاتی بسیار مهمی وجود دارد که باید موردتوجه قرار گیرد. ابتدا باید اطمینان حاصل شود که قطعات مورد نیاز با کیفیت و استانداردهای لازم تولید شده‌اند و مطابق با نیازهای خودروهای مورداستفاده هستند.

سپس، مراحل مختلف واردات از ثبت سفارش و دریافت مجوزها تا تخصیص ارز و ترخیص کالا انجام می‌شود. همچنین، لازم است مسائل مالی و مالیاتی مربوطه مورد بررسی قرار گیرد تا هزینه‌های کلی مشخص شود.

 اما نکته حائز اهمیت در اینجا، رعایت قوانین و مقررات مربوط به واردات و ارتباط مؤثر با تأمین‌کنندگان و مراجع مربوطه است. ورای تمام این نکات و گفته‌ها، با محاسبه دقیق هزینه‌ها و تعیین سود موردنظر، می‌توان بهترین تصمیم را درباره واردات لوازم‌یدکی از کشورهای خارجی اتخاذ کرد.

اگر در رابطه با واردات و خرید لوازم ‌یدکی خودرو از کشورهای خارجی سوالی داشتید؛ خوشحال می‌شویم در قسمت کامنت با ما درمیان بگذارید تا پاسخگوی شما باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *